ویدئوهای "مشاور خودت باش" با توجه به آخرین تغییرات کنکور ۱۴۰۲ به بعد، ضبط و تنظیم شده است و کلیهی نیازهای مشاورهای یک دانشآموز را در بستر مشاوره آنلاین برآورده میکند. دانش آموزان المپیادی مدارس برتر و مدارس سمپاد و عزیزانی که علاقهمند هستند روی پای خودشان بایستند به خوبی میتوانند با استفاده از دوره مشاور خودت باش با متد مشاوره آنلاین، رشد تحصیلی بسیار خوبی را تجربه کنند.
در این بخش، به توصیف اصول و تعاریف اولیه هر کدام از مباحث پرداختهایم. دانستن این مفاهیم اولیه به درک عمیق تر شما از بخشهای بعد کمک میکند. توصیه ما این است که قبل از شروع هر بخش ابتدا به بخش اول برگردید و مطمئن شوید که مفاهیم اولیه را متوجه شدهاید و سپس به دیدن سرفصلهای دیگر اقدام کنید.
در این بخش به صورت حرفهای مشخص کردهایم که کجا درس بخوانیم؟ چه زمانی و کی درس بخوانیم؟ و در مورد چگونگی مطالعهی هر درس، اطلاعات لازم را کسب کرده تا بتوانیم خلاصهنویسی کنیم. اگر این مسیر را طی کنیم، منابع مطالعاتیمان تجمیع شده و در هنگام مرور، تعداد صفحات کمتری مطالعه میکنیم. همچنین در این بخش تفاوتهای دروس و روش مطالعه مناسب هر درس را یاد میگیریم.
در این بخش چرائی و اهمیت برنامهریزی را تشریح میکنیم و اصول برنامهریزی را به صورت گام به گام یاد میگیریم و متوجه خواهیم شده که چرا برنامهریزیهای ما شکست میخورد؟ و مواردی که در هنگام برنامهریزی باید رعایت شود را با ریزبینی یاد میگیریم. در ادامه مدلهای برنامهریزی و جمعبندی را توصیف می کنیم و با استفاده از ضرب المثل ها و جملات خاطره انگیز، برنامهریزی را در عمل و روی کاغذ انجام میدهیم.
اینکه اصولاً کنکور چرا تستی است؟ و تست چرا نمرهی منفی دارد؟ انواع تست چیست و تکنیکهای تستزنی کدامند؟ از مهمترین مواردی است که در این بخش بررسی شده است. در این بخش توضیح دادهایم که هر درس تمارین ویژهی خود را دارد، یعنی برای کسب مهارت در هر درس نوع به خصوصی تمرین لازم است. این تمرینها بایستی ابتدا به آموزش و فراگیری مبحث کمک کند و بعد از آن با مدل تمرینهای دیگر تسلط ما افزایش مییابد. دانستن تفاوت دروس از نظر نوع تمرین و تست موضوع اساسی است که در این بخش به آن میپردازیم.
در این بخش یاد میگیریم که قبل و بعد و در حین آزمون دادن چه مراحلی را باید طی کرد؟ از همه مهمتر چگونه آزمون خود را تحلیل کنیم؟ شناخت نقاط قوت و ضعف ما از مسیر آزموندادن به دست میآید و اینکه بعد از آزمون سوگواری یا شادکامی ما چقدر باید طول بکشد؟! دانستن اینکه مدیریت جلسهی آزمون از نظر زمان، مکان و انرژی چگونه است؟! از موارد دیگری است که در این بخش به آن میپردازیم.
فرق یک محصل و یا یک کنکوری با یک فرد عادی چیست؟ مهمترین مطالب در زمینه خواب و تغذیه چیست؟ چگونه استرسها و اضطرابهایمان را کنترل کنیم؟ ورزش کردن و حفظ سلامت جسمانی در کنار سلامت روحی روانی از موارد دیگری است که در این بخش به آن میپردازیم و در ادامه ی این بخش یادآوری خواهیم کرد که پیروی از مد و لباس های جدید تا چه میزان به نقش ما به عنوان یک محصل کمک خواهد کرد.
چگونه از تجربهی رتبههای برتر استفاده کنیم؟ آیا با کپی کردن و تقلید بیهدف میتوانیم موفق شویم؟ رتبههای برتر چه ویژگیهایی داشتهاند؟ در این بخش بدون واسطه با دیدگاه فارغ التحصیلان برتر مرکز مشاوره دکتر نکوئی آشنا می شویم و در می یابیم که الگوبرداری بی هدف از رتبه های برتر چه معایب و مزایایی خواهد داشت و در نهایت بایستی تصمیم بگیریم و تاوان تصمیمات بلند پروازانهی خودمان را بدهیم.