درس زیستشناسی را با ضریب 12، میتوان پراهمیتترین درس رشته تجربی دانست. اکثر دانشآموزان و حتی داوطلبان ضعیف، حتماً ساعاتی را در هفته به مطالعهی این درس اختصاص میدهند.
قدم اول در مسلط شدن بر هر مبحثی، شناخت صحیح از آن میباشد؛ پس بهتر است در ابتدا با انواع سوالاتی که در این درس مطرح میشوند، آشنا شویم:
برای تسلط بر متن کتاب درسی، مطالعه دقیق به همراه خلاصهنویسی ضروری است. با توجه به حجم زیاد این درس، برای اینکه در دوران جمعبندی دچار سردرگمی نشوید، بهتر است از همین الان خلاصهنویسی را شروع کنید. مطمئن باشید خلاصهنویسی تنها کاری است که مرورتان را در ماههای پایانی به شکل مؤثری سرعت مییخشد. بهتر است برای آنکه همهی نکات را در یک جا گردآوری کنید. هر سه کتاب دهم، یازدهم و دوازدهم را سیمی کرده و تعدادی برگه اضافی به انتهای هر فصل اضافه نمایید؛ حال میتوانید خلاصهی هر فصل را به همراه نکاتی که از تستهای مختلف استخراج کردهاید، در این صفحات وارد کنید. این کار، شما را از پراکندگی و تعدد منابع نجات میدهد.
با استفاده از داستانسازی و ساخت سرواژه نیز، میتوانید مطالب را به شکل ماندگارتری در ذهنتان جای دهید. راهکار مؤثر دیگری که در این قسمت میتوان مطرح نمود، مطالعهی ریشهشناسی لغات و اصطلاحات علمی است، این روش حجم حفظیات را کاهش داده و در سایر دروس مرتبط مانند شیمی نیز یادگیریتان را سهولت میبخشد.
برای تسلط بر این دسته از سوالات بهتر است، نکات شکلها را به خلاصههایتان اضافه کنید تا اگر در هر بار مرور به جای کتاب درسی از خلاصههایتان استفاده کردید، از مرور این نکات غافل نشوید.
تنها راهکار قطعی در این دسته از تستها، حل مسئلههای فراوان است. بهتر است هوشمندانه و استراتژیک به حل تستها بپردازید؛ با دستهبندی آنها و ایجاد الگو برای هر تیپ از مسائل، میتوانید با سرعت بیشتری به جواب برسید. از تمرین محاسبات متداول غافل نشوید؛ سعی کنید ضرب سریع اعداد 25 ، 11 ، 5 و ... را حتماً به خاطر بسپارید.
حال که با انواع سوالات زیستشناسی آشنا شدیم، بهتر است به نحوهی صحیح تستزنی در این درس بپردازیم. با توجه به حجم زیاد هر فصل، طبیعی است که کتب کمک آموزشی تعداد زیادی تست سراسری، تألیفی، سنجشی و .... را گردآوری نمایند، داوطلبانی که دچار وسواس با کمالگرایی شوند، زمان زیادی را صرف اتمام یک فصل کرده و نمیتوانند خود را با برنامهی آزمونهای آزمایشی و دبیران هماهنگ نمایند. پس دچار استرس شده و در ادامه مواردی چون بیانگیزگی و ناامیدی به سراغشان میآید. لذا توصیهی ما به داوطلبان هوشمند این است که پس از زدن 100 الی 150 تست از هر فصل به سراغ فصل بعدی بروید و نگران تستهای باقیمانده نباشید؛ زیرا در زمانهای جمعبندی به خصوص در دیماه و نوروز دوباره این فصول را مرور کرده و باقی تستها را حل خواهید کرد. پس بهتر است در مراجعهی اول به هر فصل، تستهای زوج یا فرد را بزنید و در زمان مرور و جمعبندی به حل باقی تستها بپردازید.
در پایان لازم است به این موضوع اشاره کنیم که دروس بیشتر توصیفی مانند زیست، شیمی و ... نیازمند مطالعه، تمرین و تکرار مستمر میباشند و بدون اختصاص دادن زمان معقول و تعداد تست کافی، نمیتوان انتظار کسب درصدهای بالا را داشت. پس اگر در دورهای شاهد پیشرفت در درصدهایتان نبودید؛ نگران و دلسرد نشوید. مطمئن باشید زحماتتان به ثمر خواهند رسید و باخت در نهایت با کسی است که ناامید شده و خودش را از میدان رقابت خارج میکند. صبور و جنگنده باشید.
برای ثبت نظر ابتدا وارد سایت شوید و یا در سایت ثبتنام کنید.